Agg Dániel

Agg Dániel

É 08-0529 építész tervező
SZÉSZ 08-0529 építészeti szakértő
SZÉS2 08-0529 épületszerkezeti szakértő
SZÉS4 08-0529 épületfizikai szakértő
SZB 08-0529 beruházási szakértő

+36 20 508 0878

 

Lőczi Gergő

Lőczi Gergő

É 01-6216 építész tervező

+36 30 375 1902

Telekvásárlás előtti szakértés és tanácsadás

lakóingatlan elhelyezéséhez

  • ≤150 m2 | br. 50.000,- Ft/telek
  • >150 m2 | egyedi ajánlat alapján

Szeretne építési telket venni anélkül, hogy később kiderülne, nem is tud a céljainak megfelelő házat építeni rá?

Az alkalmasság megítéléséhez a hirdetésekben szereplő főbb szabályozási mutatók ismerete még nem elég! A szabályozás többi része ugyanúgy lényeges, mint az, hogy a meglévő szomszéd épületek pozíciója és kialakítása ne korlátozza az építési lehetőségeinket. Ezek feltárásával válik láthatóvá, hogy kialakítható-e a célnak megfelelő beépítési koncepció. Így tudjuk hatékonyan segíteni a vakrepülésre nem vágyó telekvásárlókat a biztos vételben.

Hívjon, és segítünk elvárásai tervezhető és ellenőrizhető pénzügyi keretek közötti teljesülésében!

Mit kapok?

Kezdeti megbeszélés

Az előzetesen megfogalmazott igényei, elvárásai, illetve kérdései elolvasása után felhívjuk, és mi is kérdezünk. Ha a válaszhoz szükséges még valamilyen adatszolgáltatás (pl. tulajdoni lap, térképmásolat, stb.), jelezzük, illetve ha kell, pontosítjuk a kérdéseket. 

Háttérvizsgálat

Átnézzük a telekre vonatkozó szabályozás megfogalmazott kérdésekhez releváns részét. Az alap mutatókon felül pl. kötelező-e a parkolót létesíteni, és azt házon belüli garázsban elhelyezni, van-e változtatási tilalom érvényben, mekkora az építési hely és azon reálisan mi fér el, stb. 

Személyes konzultáció

Egy kávé mellett leülünk átbeszélni  - rajzolás közben -, hogy a betartandó szabályozás keretei között hogyan valósíthatóak meg a megfogalmazott elvárások, ha megvalósíthatóak.

Fontosnak tartjuk a rendelkezésre álló keret és az igények összhangjának ellenőrzését is még a vásárlás előtti fázisban. Ugyanez más szemszögből: miután meghatároztuk az építési és járulékos költségeket, abból látjuk a vételárra fordítható maradékot, amit aztán összevetünk a kínálati árral.

Mindezek fényében vonunk konklúziót, és fogalmazzuk meg javaslatainkat, ami lehet vásárlás, inkább tovább keresés, illetve ha a megoldáshoz az is szükséges, a program ütemezése, vagy átgondolása, optimalizálása, ezáltal kisebbé és megfizethetővé tétele.

A végén aláírjuk az előkészített teljesítésigazolást, ami alapján kiállítjuk a számlát.

Telekvásárlás előtti műszaki tanácsadás

lakóingatlan elhelyezéséhez

  • ≤150 m2 | br. 50.000,- Ft/telek
  • >150 m2 | egyedi ajánlat alapján

*A "Megbízom" gombra kattintva a kapcsolatfelvételi űrlapra jut, melynek kitöltésével jelezheti megbízási szándékát. Az üzenet mezőben adja meg a vizsgálandó telek címét és területét, illetve az építendő házával kapcsolatban előzetesen megfogalmazott igényeit, elvárásait és a számlázási adatait. A feltüntetett alapterület bruttó alapterületre vonatkozik.