Agg Dániel

Agg Dániel

É 08-0529 építész tervező
SZÉSZ 08-0529 építészeti szakértő
SZÉS2 08-0529 épületszerkezeti szakértő
SZÉS4 08-0529 épületfizikai szakértő
SZB 08-0529 beruházási szakértő

+36 20 508 0878

 

Lőczi Gergő

Lőczi Gergő

É 01-6216 építész tervező

+36 30 375 1902

Építészeti és generáltervezés, ügyintézés

új építés | bővítés | átalakítás | felújítás | energetikai korszerűsítés

Egyedi megbeszélés alapján.

Építészeti és generáltervezési szolgáltatásunkkal segítjük Megbízóinkat elképzeléseiket reálisan megvalósítható formába öntve ingatlancéljaik stresszmentes és kiszámítható elérésében: legyen a terv új építés, bővítés, átalakítás, felújítás, vagy energetikai korszerűsítés új funkció létesítése, a meglévő megtartása, vagy funkcióváltás mellett.

Biztonságot nyújtunk ügyfeleinknek a jó döntések meghozásához adott segítségünkkel, a tervezési folyamatot akár már a megvásárolandó optimális ingatlan kiválasztásában történő közreműködéstől kezdve.

Hogy pontosan lássa, mi is fog megépülni, ilyen berendezett 3D-s BIMx modellt adunk, amit be tud járni: https://bimx.graphisoft.com/model/8127ec65-5f3e-4126-be34-c2b3955ddaec
(A linkre kattintás után: 1. bal egérgombbal egy katt erre:  2. kettő erre: 3. Mozogni a nyilakkal lehet, irányt váltani pedig úgy, hogy bal egérgombbal a képbe belekattintva + az egérgombot nyomva tartva mozgatjuk az egeret.)

Saját építész tervezői-szakértői tapasztalatunkat kiegészítve építészirodánk olyan állandó szaktervezői kapcsolatokkal rendelkezik, amely mérete és felkészültsége alapján alkalmassá teszi bármely léptékű és funkciójú épület komplex megtervezésére.

Hívjon, és segítünk elvárásai tervezhető és ellenőrizhető pénzügyi keretek közötti teljesülésében!

Költséghatékony szemlélettel és alapossággal dolgozunk Megbízóinkért. Előzetes elképzelését megvizsgáljuk generáltervező építész szemmel is, és ha ennek során buktatót észlelünk, feltárjuk az okát és megkeressük a megoldást. Ezután ebből az elképzelésből olyan közös pozitív célt, pontosabban tervezési programot fogalmazunk meg, amely minden szempontból, vagyis az elvárások, lehetőségek, szabályozás és ár szempontjából is megvalósítható. Ezután ezt a tervezési program rögzítette keretet töltjük ki egyre jobban a részletekkel. Közben a fókuszt a létrehozandó terekben folyó tevékenységekre és az egyéni szükségletekre helyezzük: azokban ki hol mikor mivel/kivel mit és hogyan csinál, ahhoz mire van szüksége.

Az általunk készített Építészeti-műszaki dokumentáció alapján lefolytatjuk a szükséges eljárás(oka)t, mint
  • településképi konzultáció,
  • egyszerű belejelentés,
  • településképi bejelentés,
  • településképi véleményezés,
  • építési engedélyezés, vagy
  • fennmaradási engedélyezés.
Ezek sikere érdekében egyeztetünk az illetékes hatóságokkal-szakhatóságokkal (Népegyészségügy, NÉBIH, Katasztrófavédelem, stb.), és elvégezzük a kapcsolódó ügyintézést. A jóváhagyó határozat(ok) megszerzése után következik a kiviteli tervezés, ami során elkészítjük a Kivitelezési dokumentációt.

A tevékenységekre és szükségletekre alapozott tervezés során nélkülözhetetlennek tarjuk még a komplex gondolkodást, azaz az építészet, belsőépítészet, design és más társtervezői szakági munkarészek, illetve a kivitelezés sajnálatos szétválásának újra egyesítését, egy kézben tartását.

A kivitelezés során tervezői művezetést biztosítunk, hogy a Kivitelezési dokumentációban meghatározott műszaki tartalom terv szerint valósuljon meg, majd közreműködéssel a használatbavétel során. A tervezés után szükség szerint be tudjuk vonni a feladatba generálkivitelező partnerünket is, aki a kitűzött határidők pontos betartása mellett a kivitelezést is elvégzi fix áron, és igényes munkájára garanciát vállal. Megbízóink ingatlancélját így terv szerinti minőségben valósítjuk meg, közben teljes körű támogatást biztosítunk, amíg a használatbavétel mindenki megelégedésére meg nem történik. De ezen a ponton sem fogjuk Önt egyedül hagyni, mert bútorgyártó partnerünk a megtervezett egyedi bútorokat is legyártja és beépíti, majd elvégeztetjük a szükséges piperetakarítást is, hogy Önnek már csak a bőröndjeit kelljen betolni, majd kipakolni belőle.

 

A tervezés fázisai

1. Konzultáció

A konzultáción megismerjük egymást, miközben részletesen átbeszéljük az igényeket és minden előzetesen lényegesnek tartott szempontot, meggyőződünk az igények és lehetőségek összhangjáról, valamint megbeszéljük az együttműködés várható menetrendjét is. Az első konzultáció cca. 1 órás és online, vagy irodánkban ingyenes.

2. Projektelőkészítés

A projektelőkészítés az összes munkadíjhoz képest egy alacsony költségű munkarész, melynek célja annak feltárása, hogy a feladat az építtetői elvárások szerint elvégezhető-e a szabályozási korlátokkal és a műszaki lehetőségekkel összhangban a rendelkezésre álló költségkereten belül:

Minden esetben ez az első munkafázis, amely az előzetes, de alapvetően reális tervezési program írásbeli rögzítésével zárul. Először ennek díját tudjuk csak fixen meghatározni, ami egyszerűbb esetekben az ingatlanvásárlás előtti tanácsadás díjával megegyező, összetettebb eseteknél egyedi ajánlat alapján.

Az előzetes tervezési program alapján meghatározható a lefolytatandó eljárások fajtája, az azokhoz szükséges dokumentációk típusa, tartalma és részletezettsége. Ezek tisztázása is szükséges a végleges tervezési ajánlat adásához, amelyhez való eljutáshoz két menetrend lehetséges, melyek a projektelőkészítés elvégzésének ajánlat véglegesítéséhez képesti időbeliségében térnek el egymástól:

1. Először indikatív ajánlatot adunk a tervezésre a megrendelőtől kapott tervezési alapadatok alapján. Az indikatív ajánlat ingyenes, és nem minősül ajánlattételnek, de nagyságrendi információval szolgál a költség és a határidők terén. A tervezési munka első fázisa a projektelőkészítés lesz, amelynek elvégzése után véglegesítjük a tervezési díjat, menetrendet és határidőket.
2. Először elvégezzük a projektelőkészítést, majd ha a kitűzött cél valóban reálisan elérhető, az így pontosan meghatározott tervezési feladat elvégzésére egyből végleges ajánlatot adunk.

3. Ajánlatadás, vagy az indikatív ajánlat véglegesítése

A letisztázott előzetes tervezési program alapján tervezési fázisokra bontott ajánlatot adunk (vagy véglegesítjük az indikatív ajálatot), ami a feladatba bevonni szükséges minden társtervező díját is magába foglalja.

4. Megállapodás

A végleges ajánlat személyes átbeszélése után szerződést kötünk, amiben a felek által lényegesnek tartott minden elemet rögzítünk.

5. Értékteremtés a megállapodás betartásával

Először is pontosan felmérjük a meglévő állapotot, majd szoros együttműködésben elkészítjük a vázlattervet, szükség szerint egyeztetünk az illetékes szakhatóságokkal, hatóságokkal, és ha kell, pontosítjuk, véglegesítjük a tervezési programot.

A vázlatterv jóváhagyása után elkészítjük a lefolytatandó eljáráshoz benyújtandó dokumentációt. Beszerezzük a szükséges előzetes szakhatósági hozzájárulásokat, és megindítjuk a lefolytatandó eljárást, amely során közreműködünk annak sikeres lezárultáig.

A tudomásulvétel, vagy építési engedély megszerzése, illetve jogerőre emelkedése után elkészítjük a Kivitelezési dokumentációt, amelyet szintén jóváhagyási terv és dokumentáció szakaszokra bontunk.

A kivitelezés során tervezői művezetést, vagy műszaki ellenőrzést biztosítunk, hogy minden a tervek szerint, megfelelő műszaki tartalommal készüljön el.

A kivitelezés lezárulta után elkészítjük a Megvalósulási dokumentációt, és közreműködünk a használatbavétel során.

Építészeti és generáltervezés, ügyintézés

új építés | bővítés | átalakítás | felújítás | energetikai korszerűsítés

Kérje ingyenes indikatív árajánlatunkat! (Az indikatív ajánlat nagyságrendi becslést tartalmaz a költségekre és határidőkre. Ajánlattételnek nem minősül, további pontosítást igényel a részletek ismeretében).

*Az „Ajánlatot kérek” gombra kattintva a kapcsolatfelvételi űrlapra jut, melynek kitöltésével jelezheti ajánlatkérési szándékát. Az üzenet mezőben ne felejtse el megírni a tervezéssel érintett ingatlan címét és az előzetes elképzeléseit röviden. Ezután a megadott telefonszámon felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk az első konzultációra, amely cca. 1 órás és online, vagy irodánkban ingyenes.