egylakásos lakóépület építése

Helyszín
Ecser, Pest megye

Azt gondolom, ilyennek kéne lennie ma egy ideális lakóháznak: energiahatékony, kicsi, gazdaságosan kialakított, de mégsem szűkös, átlátható, fényes, és bárhol fel lehet nyitni egy íróasztalt dolgozni, vagy tanulni. A fűtött nettó alapterület  mindössze 79,4 m2, de helyet kapott benne két teljes értékű hálószoba is a konyha-étkező-nappali mellett. Még egy kis spejz is belefért. A bejáratnál az előszoba nem átjáróház: zsilipként működik a fűtött és fűtetlen terek között, egyszerre le tud kabátolni egy család, és nem kell rajta keresztül menni a WC-hez, majd télen tovább vinni a kinti cipőkkel behordott latyakot a lakás belsejébe. Minden felület kihasználható tárolásra - köztük a közlekedő végig szekrényezett egyik falával -, mert tároló felületekből sosem elég. Számomra ilyen egy igazi kertkapcsolat, nagy üvegfelületekkel és ajtókkal a kert felé, amiken át egy átmeneti téren keresztül mintha közvetlenül a kertbe lépnénk ki. Ezt a pluszt adja az árnyékolás mellett a kert szintjén elhelyezkedő fedett-nyitott terasz. Szerencsére a Megbízóm is nyitott volt rá, hogy ilyet tervezzek neki.

 

A tervezett állapotról készült bejárható 3D-s BIMx modell a böngészőn keresztül is megtekinthető ezen a linken keresztül.

(A linkre kattintás után: 1. bal egérgombbal egy katt erre:  2. kettő erre: 3. Mozogni a nyilakkal lehet, irányt váltani pedig úgy, hogy bal egérgombbal a képbe belekattintva + az egérgombot nyomva tartva mozgatjuk az egeret.)

 

Adatok

Funkció: lakó

Tervezett bruttó alapterület: 120 m2

Felelős tervező: Agg Dániel

Építész tervező: Agg Dániel

Látványtervezés: Agg Dániel

Kiviteli tervezés: 2022.